Творча зустріч з Володимиром Тимчуком



  Сьогодні відбулася творча зустріч із письменником, поетом, перекладачем Володимиром Тимчуком. Володимир Тимчук - підполковник  Збройних Сил України, викладач Академії сухопутних військ України. Життя присвятив військовій кар`єрі, служінню Україні. А у вільний час займається літературною діяльністю,   видав низку книжок героїчної поезії і інтимної лірики. Літературною діяльність займається більше ніж 25 років,  вірші почав писати ще в дитинстві.
    Під час зустрічі з читачами автор презентував кілька книг, зокрема видання «Грані». На зустріч були запрошені військові Національної гвардії України, поцінувачі поетичного слова, бібліотекарі.
  Автор з натхненням читав вірші зі збірок "Вогнити! Вижити! Перемогти!", "Грані" та інших.Також  письменник передав в дар свої книги та книги зі своєї бібліотеки.
Клочурак С.
До волі / Степан Клочурак. – Ужгород : Ліра, 2009. – 184 с. – (портр.). – Дарчий напис.
    У книзі «До волі» читач дізнається про насичений, хай і короткий, період у нашій історії, впродовж якого існувала Гуцульська Республіка — вона першою із закарпатських земель проголосила про возз’єднання з Україною. Автором першої частини спогадів став Президент Гуцульської Республіки Степан Клочурак. Через двадцять літ він був особистим секретарем прем’єр-міністра Підкарпатської Русі Августина Волошина, а затим в уряді Карпатської України очолив міністерство господарства і міністерство національної оборони. По поразці емігрував до Праги. У повоєнний час його репресував комуністичний режим: у травні 1945-го заарештували, «засудили» на вісім років виправно-трудових робіт. Звільненим з ув’язнення не був, йому присудили довічне заслання у Воркуті. Тільки у 1957 році Степану Клочураку дозволили виїхати в Прагу до рідних.
      Другу частину спогадів, після резонансу першої, яка вийшла в США, реквізувало КҐБ і його доля невідома.
       Спогади насичені барвистою українською мовою із соковитим гуцульським діалектом.

   



  О. Орест Прагнення Волі : Спогади військового капелана, 2014-2015 /Львів : АРТОС, 2018 - 476 с. : фото.
     Книга спогадів військового капелана отця Ореста (Roman Salo), спогадів про пекельні дні під селом Побєда, на початку російсько-української війни, 2014-го року. Упродовж двох років о. Орест був на передовій як військовий капелан. Під час року служби на фронті він будував каплицю, пам'ятну стелу загиблим воїнам, допомагав місцевим мешканцям харчами. Жоден день у батальйоні не проходив без молитви. А ще священик вів щоденник, на основі якого і видано книгу.


Немає коментарів:

Дописати коментар