Ярослава Дегтяренко презентувала роман "Лицарі Дикого Поля"

"Історія - це яскравий та неймовірний світ, в якому є місце відчайдушним вчинкам та подіям, які не можуть відбутися у сьогоденні! Тим паче, що історію України так довго приховували, перекручували, спотворювали. Через це у багатьох сучасних українців вкрали відчуття зв’язку з минулим України, з їхніми предками, вкрали розуміння, що українці - вільний та великий народ, якому є чим пишатися та пам’ятати."
Ярослава Дегтяренко
   11 квітня 2017 року в Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбулась творча зустріч з молодою, але вже дуже відомою запорізькою письменницею Ярославою Дегтяренко. На зустріч прийшли вчителі української мови, школярі. Ярослава презентувала свій перший роман "Лицарі Дикого Поля", який в 2016 році на міжнародному конкурсі "Коронація слова" отримав відзнаку "Вибір Видавця". Історичний роман «Лицарі Дикого Поля» Ярослави Дегтяренко – це роман про мужність та шляхетність, про вірне кохання та зраду, про підступ та благородство. Події роману описують перші роки Хмельниччини та три визначні битви українців на шляху у боротьбі за волю. "Чому історична тематика? Тому що історія – це цікаво, динамічно і зовсім не нудно", - розповіла письменниця.  
    Авторка дуже цікаво розповідала  про свою творчість, про те, як виник задум написати роман, що в свій час мріяла стати за фахом істориком. Ярослава Дегтяренко відповідала на  на запитання, читала уривки із роману. Зустріч пройшла в теплій, дружній атмосфері.
Ярослава Дегтяренко у Запорізькій ОУНБ
Ярослава Дегтяренко "Лицарі Дикого Поля"

Немає коментарів:

Дописати коментар