Поетичний вечір Світлани Кушнір "Свет строки"

    Напередодні дня зимового сонцестояння, 21 грудня, в Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся поетичний вечір «Свет строки».
Ініціатором заходу стало видавництво Віктора Мокшанова «Вектор». Запорізька письменниця і поетеса Світлана Кушнір анонсувала нову книгу «Доктор Свет».
«Це буде збірка прози і віршів, з'єднаних сюжетною лінією. Головний герой - доктор незвичайної кваліфікації - словотерапевт», - заінтригувала Світлана глядачів. - Твори книги знову нагадають читачеві про головні людські цінності: любов, дружбу, віру в свої таланти і силу».
Примітно, що ілюстратором книги традиційно стане дочка письменниці, Єлизавета Кушнір. Малюнки, які увійдуть до книги, будуть виконані простим олівцем і чорною тушшю.
Формат вечора був, як завжди, в активному діалозі з присутніми. Слухачі тепло прийняли уривки з прози і перейнялися новими віршами, що пролунали в авторському виконанні.
Письменниця розповіла і про свою активну соціальну діяльність, яку вона веде останнім часом. Поділилася враженнями про отримання другої вищої освіти в сфері журналістики.
Зустріч пройшла, так би мовити, на одному диханні. Гості зустрічі не хотіли відпускати Світлану. І на численні прохання вона прочитала казку «Каштан» та вірші «Верю я», «Счастье женщины», «Стихотворение для мужчин», «Твой Новый год».
А розпочалася зустріч улюбленими віршами з книги «Как увидеть ангела», яку письменниця презентувала в бібліотеці два роки тому. Всі охочі можуть взяти прочитати цю збірку, яка просякнута атмосферою дитинства і новорічного свята, у відділі документів з гуманітарних наук.
Зимнее солнцестояние
Подслушала я странный разговор
В один из коротчайших дней.
Они ведут уже веками спор
Кто всё ж длинней, и кто важней.
Ночь утверждала, что он, День, опасен,
Что забирает у живого много сил,
Количественно труд напрасен,
Что отдых нужен. День ей возразил,
Что отдыхать живому надо мало,
И важен труд, чтоб эволюцию вершить.
Не выдержав, я вдруг смеяться стала:
Их смена – жизни суть. День, Ночь не помирить.
22.12.2019

Немає коментарів:

Дописати коментар